Az Index teli szájjal röhögve táncol az újságírás sírján

A múltkori kaland se volt semmi, amikor a szó szoros értelemben egy olyan dolgon gúnyolódtak, ami amúgy egy rovattal odébb teljesen természetes. De most ezt sikerült bőven felül(alul)múlni.

Bakró-Nagy Ferenc vastag kirohanást rendezett a clickbait weboldalak topic választása kapcsán, azt sérelmezve, hogy adott színész által eljátszott szerepet valóságként tálalják, konkrétan a színész valódi nevével bekeverve. Screenshot:

Azt itt rögtön meg is jegyezném, hogy teljesen igaza van, egészen röhejes faszságok ezek, DE. Meg kell említeni, hogy ez még a clickbait/fakenews szakmának is annyira a legeslegalja, hogy pár fogatlan alkoholistán, meg nullába omlott vidéki bácsikán kívül senki se veszi komolyan.

Viszont én meg olvasgatom az Index kult/cinematrix rovatát, és túl sokat nem kell visszatekernem az alábbi headlineokhoz:

(lehet)

(nem)

(nem tudjuk, de valószínűleg nem)

(vicces lenne, de kétlem)

(nope)

(:D :D)

(DOUBT)

(ez akár igaz is lehet, de azért na)

(nem)

(na ezt megnézném szemlyesen is)

(jó moka lenne)

(gondolom Vácra akart menni a MÁV-al, aztán felsővezeték-szakadás volt)

Összefoglalnám: az Indexes kolléga ujjal mutogatva gúnyolódik egy jelenségen, miközben három asztallal odébb körülbelül ez (meg a zaklatásos hírek) tart fent egy rovatot. Nem tudom, hogy hova lesz még innen lejjebb.