Rényi Pál Dániel: ha nincs semmi baj, akkor kitalálunk valamit!

Többször leírtam már, hogy mennyire nem tartom szakmába valónak Rényi Pál Dánielt, aki gyenge turnusban is heti szinten prezentálja magát a blogomon. RPD természetesen nyert már “Minőségi újságírásért” díjat, tudjátok, azt, amit együtt találtak ki és egymásnak adogatnak; aztán arra hivatkozva hívják magukat elismert szakembernek. Én speciel még a szakemberben sem vagyok biztos. 🙂

Na mindegy, kedden tudni lehetett, hogy a kormány átnyomja a “Stop Soros” nevű maszlagot, amiben a legsúlyosabb dolog a civil szervezetek listája és különadója lesz. RPD ügyelt és már jó előre felkészült egy erősen borús, kissé fenyegető hangulatú, szemöldökösszehúzós, homlokráncolós, apokaliptikusan orwelli hangulatú cimmel, miszerint

Benyújtották a Stop Sorost: a Btk. szigorításával lehetetlenítik el a civil szervezetek működését

Aztán ugye el lehetett olvasni a törvényjavaslatot, és kierült, hogy a Fidesz valamiért kivette a fent említett igazán erős részt. Viszont a skeleton már ott volt, plusz ugye a díjnyertes cím is elkészült már, ezért ki lett releaselve így, csak az ominózus 4. ponthoz egy hebegős-habogós “ööö” kezdetű bekezdés került, az alábbi formában:

4. Úgy tűnik, nem kell regisztrálniuk és illetéket fizetniük a bevándorlással foglalkozó szervezeteknek,

legalábbis a T/333-as módosítócsomagból első blikkre azt lehet kiolvasni, hogy a Btk.-ba bevezetett új jogálláson keresztül szűkítik csak a civil szervezetek mozgásterét. Ez ugye azért érdemes az említésre, mert hónapokon át a regisztrációs kötelezettség és az illeték adta a törzsét a tervezetnek.

Segítek, ez szellemi kripli előre megírta a borongós hangú szarját, kirakta, majd szóltak neki, hogy öcsi, nem oda Buda. Erre a “Minőségi újságírás” díjjal rendelkező Rényi kollégának ezt a teszetosza, “úgy tűnik” kezdetű, 1 darab “legalábbis”-t tartalmazó szemetet sikerült kiszülnie magából backupként.

Nos, ez már így is rettentően kínos, de ugye ha a befordult szélsőbalos meg hobbi-antifa kreténektől tarhálunk, akkor valamit csak oda kell gyűlölködni, nem? Szóval sikerült a címben kijelenteni, hogy a kormány ellehetetleníti a civil szervezeteket. Nézzük akkor a 444 által szemlézett pontjait a tv.-nek:

  1. Önálló büntetőjogi tényállásnak minősül mostantól a jogellenes bevándorlás szervezése
  2. A rendőrségi törvényben megjelent a határbiztosítási távoltartás
  3. Elfogadhatatlan a menedékkérő kérelme, ha olyan országon keresztül érkezett, ahol üldözésnek vagy súlyos sérelem veszélyének nincs kitéve
  4. Úgy tűnik, nem kell regisztrálniuk és illetéket fizetniük a bevándorlással foglalkozó szervezeteknek
  5. Alkotmánymódosítás: korlátozott gyülekezési jog, tiltott betelepítések

Kezicsókolom, melyik pont is lehetetleníti el a civil szervezeteket? Mert ezek közül maximum az egyeske passzolhatna oda, de azzal azt implikálja a kolléga, hogy a civil szervezetek JOGELLENES bevándorlást szerveznek, amit ugye nyilván nem csinálnak.

De nem ez a legszomorúbb, hanem a reakciók. Ahelyett, hogy a seggüket vernék a falba, hogy kihátrál a Fidesz ebből az istentelen f*szságból, hogy reagálnak ezek a félkegyelműek?

  • igazából ki se hátrált a Fidesz, ugyanúgy mega gáz a dolog (nem igaz).
  • HAHA, HAHA, azért hátrált ki a Fidesz, mert rápirított a CDU (kit érdekel).

Itt tartunk most. Végre sikerült elérni valamit, Rényi Pál Dániel pedig odarottyant a dolog közepébe. Ugye nem csak én érzem az összefüggést az ellenzék és a kontár, félírástudatlan, de “Minőségi újságírásért” díjjal kitüntetett zúgírók teljesítménye között?